Csuda finom meggyes-mákos sütemény "kecskevajjal"

2013-07-14

sponsored links


Még a múltkor egy jó kis meggyes - és kivételesen nem csokoládés - kevert süteményt készültem sütni, amikor megláttam Mandula sarok régimódi angol cseresznyés tortáját. Rögtön neki is álltam az elkészítésének, de legalábbis valamilyen hasonló süteményhez.
Azóta már dupláztam belõle.

Szerencsés vagyok, mert újabban mindig akad némi "kecskevaj" a hûtõben, így javarészt azt használtam fel hozzá. A nem szokványos íze igazán jót tett ennek a sütinek. S mivel nagyon szeretem a mák-meggy párosítást, hát beletettem az itthon még fellelhetõ kék mákot is.

Hozzávalók

285 g puha vaj, amibõl most 120 g normál és 165 g "kecskevajjal" volt (nem igazi köpült kecskevajam volt, hanem a kecsketej pasztõrõzésekor a felszínen keletkezõ hártyát szoktam leszedni, amibõl hûtve jól kenhetõ állagú vajat kapok) Másodszorra 250 g vajjal sütöttem, annyi is bõven elegendõ hozzá.
160 g + 2 ek barna nádcukor
6 db (300 g) tojás
60 g egész kék mák ...

Folytats a blogon ... selectfood.blogspot.com/2013/07/csuda...

sponsored links

Keres?s